• webtitulkabucobox1.jpeg
  • Banner6.jpg
  • webtitulkafds3.jpeg
  • FDSUVOD.jpg
  • webtitulkabucobox2.jpg
ADVENT CALENDAR.png

Je to až neskutočné, ale naozaj nám začal advent. Tak sa pokúsime čo najstručnejšie napísať, čo nás čaká do Vianoc.

Od autora modelov Technik budeme pokračovať vo zverejňovaní modelov historických vozidiel Tatra, ktoré môžu zhliadnuť aj návštevníci Múzea nákladných vozidiel Tatra. Pôjde o tieto modely: Tatra 27, Tatra T28 6x6, Tatra 29 dielňa, Tatra 30, Tatra 43, Tatra 49, Tatra 57, Tatra 52, Tatra 72, Tatra 84, Tatra 85 cisterna, Tatra 128 cisterna, Tatra 130 6x6, Tatra 131 4x4.

Od autora LBS System budeme od prvého decembra tématicky uverejňovať modely vozidiel Tatra zamerané na preteky Paris - Dakar, pôjde o modely, ktoré sa zúčastnili pretekov, ale aj fiktívne modely alebo prototypy, ktoré sa síce nezúčastnili pretekov, no sú rovnako zaujímavé.

Od autora FDS model už zrejme netrpezlivo čakáte adventný kalendár. Tak teda od prvého decembra sa postupne začnú uverejňovať modely, vždy jeden model každý deň. Celý adventný kalendár je zameraný na preteky Paríž - Dakar. Autor sa zameral na obdobie, kedy autá skutočne ešte vyrážali na preteky z Paríža a preteky končili v Dakare. Celkovo sa objaví dvadsaťštyri modelov. Konkrétne modely nebudeme prezrádzať, aby pre Vás ostal kalendár prekvapením. Určite tam nájdete niekoľko osobných áut, špeciálne upravených vozidiel, terénnych vozidiel aj nákladných automobilov. Dvadsaťtri modelov sa priamo zúčastnilo pretekov a jeden model slúžil pre usporiadateľov k preprave novinárov. Podľa slov autora sa tento kalendár kreslil zatiaľ najťažšie vzhľadom na to, že mnoho vozidiel má na sebe mnoho rôznych lôg, reklamných nápisov a pod., niektoré logá bolo tažké identifikovať a všetky bolo potrebné nakresliť, veľa krát to trvalo dlhšie ako nakreslenie samotného modelu. Veľká vďaka patrí aj Rickovi Steffersovi, Miroslavovi Káranskému, Františkovi Běhounkovi, Kamilovi Jeklovi i ďalším, ktorí prispeli svojimi návrhmi či betatestom k tomu, aby ste mohli mať k dispozícii ďalší skvelý adventný kalendár. 

Tak teda sledujte web, sťahujte a lepte modely. Aj tento rok totiž budete môcť získať niekoľko bonusových modelov.