• Banner6.jpg
  • webtitulkabucobox2.jpg
  • FDSUVOD.jpg
  • webtitulkabucobox1.jpeg
  • webtitulkafds3.jpeg

Vyhlasujeme súťaž o najkrajší minimodel roka 2020. Nominácie budú uzatvorené 15.12.2020 a od 16.12.2020 spustíme verejné hlasovanie, ktoré bude trvať do 31.12.2020. To všetko sa udeje na tejto stránke, takže ju sledujte...

Pravidlá:

  • Modely musia byť v mierke 1:100
  • Modely musia byť od autorov  LBS, Kopibox, MiRo, Triple M, Dark Tower, D_C Model, Technik, Schroub, EAB, Bucobox, FDS a "Amater - automatické pero", t.j. od autorov publikujúcich na stránkach minimodel.sk a minimodel.cz (vrátane všetký starých verzií týchto stránok)
  • Modely musia byť zlepené v roku 2020
  • Fotografie nesmú byť rozmazané
  • Jeden modelár môže súťažiť iba s jedným modelom

 

Nominované modely:

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

 

Vyhodnotenie:

Už dlhšie sme sa spoločne pohrávali s myšlienkou urobiť súťaž pre modelárov. Postupne sme túto myšlienku pretvorili do skutočnosti aj vďaka nášmu IT technikovi Vilovi, za čo mu ďakujeme. Hlavným dôvodom bolo dať priestor všetkým modelárom, mať možnosť zapojiť sa do súťaže najmä teraz v tejto dobe, keď v mnohých krajinách sú veľké obmedzenia, rušia sa modelárske súťaže a stretnutia, ďalšou myšlienkou bolo, aby sa do súťaže mohli zapojiť modelári z celého sveta.

Celkovo sa do súťaže zapojilo 15 modelárov, ktorí súťažili s modelmi od autorov Bucobox, Dark Tower, FDS model, MiRo, Schroub a Technik.

Jednoznačne musíme povedať, že táto súťaž bola skutočne medzinárodná, veď posúďte sami - Slovensko, Česko, Poľsko a dokonca aj z Čile z Južnej Ameriky.

Najmladším modelárom bol len 9 ročný modelár z Poľska. 

A ako to celé dopadlo?

Dňa 15.12.2020 sme ukončili o 23:59 prihlasovanie do súťaže. Hneď 16.12.2020 sme spustili hlasovanie. Systém bol nastavený tak, aby sa dalo hlasovať max 2-krát z jednej adresy a nedochádzalo tak k hlasovaniu za jeden model z jedného miesta viacnásobne. Hlasovanie bolo ukončené 31.12.2020. 

Vzhľadom na to, že sa do súťaže prihlásil aj 9 ročný chlapec, rozdelili sme súťaž na kategóriu juniorov a seniorov. 

V kategórii Junior

prvé miesto získal Jacek T. z Poľska s modelom Mercedes Actros 8x6 4165 SLT od autora Bucobox, s celkovým počtom hlasov 43.

V kategórii Senior

prvé miesto získal Przemek W. z Poľska s modelom Liebherr R 964 B od autora Bucobox, s celkovým počtom hlasov 25,

druhé miesto získal Vlastimil S. zo Slovenska s modelom Tatra Tigon od autora FDS model, s celkovým počtom hlasov 20,

tretie miesto získla Juan A. z Čile s modelom Willeme W 200 od autora Technik, s celkovým počtom 17 hlasov.

Gratulujeme všetkým víťazom a ďakujeme všetkým zúčastneným.

Na priloženom obrázku si môžete pozrieť, odkiaľ prichádzali hlasy do súťaže.

b_350_250_1513754_0_0_images_chart.png

 

Pre každého z Vás, čo ste sa zapojili do súťaže, máme menší darček v podobe diplomu, papierového modelu, ktorý bol vytvorený pre túto súťaž a dostanú ho všetci súťažiaci a autori modelov, s ktorými sa súťažilo v súťaži. Okrem toho, každý súťažiaci obdrží minikalendár. Najlepší modelári od nás obdržia pero s logom Minimodel.

Vzhľadom na aktuálnu situáciu diplom a model budeme zasielať na email. Kalendárik, pero a diplom v tlačenej podobe budeme zasielať po uvoľnení opatrení poštou jednotlivým modelárom.

b_350_250_1513754_0_0_images_SUTAZ_MINIMODEL01.jpg

Na záver chceme dodať, že takúto súťaž by sme chceli usporiadať minimálne raz ročne aj s rozdelením junior/senior, okrem toho zvažujeme o znovuzriadení súťaže "autorský model" pre autorov modelov. Určite radi privítame Vaše postrehy a nápady do ďalších súťaži.